Ongoiing review: de nieuwe Stromer ST2 met riemaandrijving

Harry00
Pro
Pro
Netherlands
Berichten: 27
Lid geworden op: 03 nov 2020, 14:07
Locatie: Wemeldinge
Merk SP: ST2

Golvas schreef: 02 mar 2021, 19:24
Harry00 schreef: 02 mar 2021, 16:00 Uiteraard heb ik dat gedaan. Maakt allemaal geen verschil. Dit probleem loopt al sinds ik hem in december kreeg. Begin het aardig zat te raken zo langzamerhand.
Bij de FM droppen.
Dit is een grote FM waar half dit forum mee weg loopt... Ik tot nog toe niet bepaald. FM zit 200 km bij mij vandaan dus droppen zal niet zo makkelijk gaan. Ze komen hem hier servicen stellen ze zelf. Het is gewoon garantie en ik wacht nog even tot ze eindelijk eens contact gaan opnemen. Zowaar, ik kreeg vandaag automatisch bericht dat mijn aanvraag goed was ontvangen. Na mijn laatste mail wanneer ik nu eens actie mag verwachten. Ben benieuwd...
Harry00
Pro
Pro
Netherlands
Berichten: 27
Lid geworden op: 03 nov 2020, 14:07
Locatie: Wemeldinge
Merk SP: ST2

Nu voorzichtig mijn ervaringen met FM iets positiever bijstellen. A.s. dinsdag komen ze hem ophalen om hem na te kijken. Waarschijnlijk kunnen ze dit in de mobiele werkplaats niet oplossen. Zolang de ST2 weg is, krijg ik een leenfiets.
Dus hopen maar dat het hierna opgelost is en dat ik met een smile op kan stappen.
Ore123
Runner-up
Runner-up
Netherlands
Berichten: 15
Lid geworden op: 20 jan 2021, 18:30
Locatie: Achterhoek
Merk SP: St 2 le
Km-stand: 0

Fantastische ervaring met de Pedaleur in Doetinchem, die zo vriendelijk waren om naar mijn fiets te kijken die mij tegenwerkt, zie eerdere posts in deze draad. Een beetje ten einde raad heb ik me tot hun gewend omdat ik er bij mijn eigen fm (die verdient geen hoofdletters) niet uitkwam.

Maar, voordat ik vanochtend vertrok, checkte ik nog snel dit fabuleuze forum, en las de kalibratie-tip van VeerleVDV; gewoon op kalibreren drukken en verder niets doen. :shock: Die had ik nog niet geprobeerd.

Het waaide hier ook stevig tot stormachtig en ik moest daar 15 km tegenin, 't ging niet heel hard, maar viel ook niet tegen, en ik zweette niet als een otter, en mijn ademhaling/hartslag bleef vrij normaal. Zou deze manier van kalibreren de oplossing zijn voor mij?

Ter plaatse de fiets aan de vriendelijke medewerker overhandigd voor een testronde. En hij vond 'm goed!

Dan ben je dus aan de ene kant superblij en aan de andere kant voel je je wel een sukkeltje.
Hij merkte wel wat aan de rem, het bekende rinkelende geluid, maar dat kon hij wel even na-stellen voor mij. Maar niet voordat hij mij uitgebreid begeleide op nog een testronde, onderweg coachte, uitleg gaf over die sensoren en input enzo. Geweldig.

Ik kreeg een kop koffie, hij fikste de voorrem (die nu inderdaad niet meer rinkelt, en we gaan ons niet afvragen waarom m'n eigen fm dat niet opmerkte, want dat deed hij al vanaf begin af aan, was ik alleen vergeten te melden bij hem), ik trok m'n pinpas; en wat denk je? Hoefde ik echt, ook na aandringen niet, niets te betalen... Hij wenst me veel plezier, drukte me op het hart weer te komen als het nog niet in orde was, en daar ging ik weer.
Af en toe voelde ik toch weer dat ie "remde", de ondersteuning afnam, maar al die keren bleek ik ruim 49 km te gaan, dus dan hóórt ie minder te ondersteunen. Gaaf!

Morgen word er bij de Pedaleur een doos warme saucijzenbroodjes bezorgt.

Blije groet,
Marjan
Jan-Willem Wisselink
Expert
Expert
Netherlands
Berichten: 167
Lid geworden op: 27 jul 2017, 14:10
Locatie: Utrecht
Merk SP: Stromer ST1x
Km-stand: 19.120k

Wat een goede (Achterhoekse ;-) service! Daar worden we blij van. :-) Mijn mountainbike heb ik daar gekocht nadat ik het complete Zeddamse parcour heb mogen fietsen op een demo mtb.

Wat leuk dat je ze alsnog een doos lekkers hebt gestuurd!
Stromer ST1x rijder sinds augustus 2017. 2x983Wh. Thudbuster large. Continental Top Contact. Ergo / Spirgrips. Woonwerk: 58km enkel / 116km retour.
Plaats reactie